Ако бъде признат за виновен, той може да лежи между 10 и 20 години в затвора

Мъжът от Варна, обвинен за смъртта на приятелката си, се изправи пред съда. 31-годишната жертва беше в неизвестност от първи януари, а в петък беше открита мъртва в имота на нейния приятел. До момента той не признава, че е извършил убийството.

ПЪРВО ПО NOVA: Откриха убита изчезнала млада жена във Варна

Окръжният съд във Варна реши 39-годишният Ивайло Павлов да остане за постоянно в ареста. Магистратите прецениха, че има достатъчно доказателства за съпричастността на обвиняемия към извършеното престъпление. 

Обвиняемият днес беше доведен в съда окован във вериги. Самият той отказа коментар. 
Според прокурор Милен Ставрев доказателствата са достатъчни. "Съдът прие, че е налице обосновано предположение за авторството на деянието. Оттук нататък имаме да извършим няколко неща - експертизите, които са абсолютно важни", заяви той.

Тепърва предстои да стане ясно дали защитата ще обжалва. "Ще преценим съобразно определението на съда доказателствените източници към момента и ще преценим в 3 дневен срок, дали ще подадем жалба", каза Иван Томов - адвокат на обвиняемия.

До този момент обвиняемият отказва да даде показания.

"Дори и да беше дал обяснения. Те подлежат на самостоятелна проверка, така че не са пречка за достигане до обективната истина", посочи Красимир Конов - окръжен прокурор на Варна.

Ако бъде признат за виновен 39-годишния мъж може да получи между 10 и 20 години затвор. Не е изключено обаче да има и по-тежка присъда.

"С оглед на събраните доказателства, прокурорът от окръжна прокуратура - Варна, който е наблюдаващ на делото, има правна възможност да внесе изменение на това обвинение", допълни Конов.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.