Запознайте се с Мадокс и Майлс

Двама изключително талантливи братя, които са само на 7 и 9 години, изнасят концерти по цял свят и вече имат много спечелени награди. Мадокс е гений на пианото, а малкия му брат Майлс - на цигулката.

По-големият брат е смятан за дете чудо. Той свири с лекота произведения от виртуоза Паганини, които обикновено не се интерпретират от деца на неговата възраст. Упражнява се по 3-4 часа на ден. На 3-годишна възраст открива страстта си към пианото. Уменията му се развиват бързо и, когато е едва на 4, той изнася първите си концерти. На седем години Мадокс свири в международно признатата музикална академия „Моцартеум“ в Залцбург. До момента е спечелил около сто награди.

КЛАСИКА И УЛИЧНИ ТАНЦИ: Историята на най-младата световна оперна звезда (ВИДЕО)

Родителите му забелязали, че Мадокс от малък е изключително дете. Например, на около 3-годишна възраст той умеел да борави сам с домакински уреди и да чете 4-цифрени номера на сгради.

През пролетта на 2021 г. бащата на Майлс и Мадокс умира внезапноо. След неговата смърт Симоне става самотна майка, която се справя отлично с натоварения график с много ангажименти като уроци по пиано, цигулка, репетиции. Тя учи децата вкъщи, тъй като братята са освободени от задължително училище поради тяхната надареност. Кръстникът на Мадокс поема част от месечния бюджет, свързан с уроците и турнетата на децата чудо, тъй като ежедневието на Симоне не позволява да работи на пълен работен ден.

Концертиращата пианистка Елисавета Блумина преподава на Мадокс от около четири години. Тя често съветва децата, които не са влюбени в музиката, да изберат друга професия. Но за Майлс и Мадокс всяка изява е само началото на голямата им мечта.

Видеото е част от предаването „Евромакс“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка събота от 11.30 ч. и сряда от 14.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.