По думите ѝ Зеленски добре е разпределил посланията и темите си в ЕП

Позицията на Радев за РСМ е важна, сериозна, категорична и еднозначна. Би било интересно да разберем как ще разговаря той при затворени врати с ръководителите на страните членки. Очевидно целта е да бъдат удовлетворени по-радикални позиции в България. Това каза за "Твоят ден" дипломатът Елена Поптодорова.

Поптодорова: В Украйна ще има примирие, ако Русия бъде принудена да се изтегли

Според нея много натрапчиво присъства инструмента на ветото в думите на президента. "Милков сподели, че ветото е ядрена опция, аз го подкрепям. Не мисля, че това е добра идея. Преждевременно излязохме с възможно вето над нови санкции за Русия, тъй като не е сигурно, че ще се отнасят до енергетиката", смята тя.

По думите ѝ Зеленски добре е разпределил посланията и темите си в ЕП. "В разговорите с изпълнителните власти с 27-те е естествено да обсъжда военна помощ, за да устои Украйна на нападенията. Много добре премерено разпределено съобщение от Зеленски. Виждаме единодушие на политическите органи, с които разговаря. Мощното проявление на подкрепа към Украйна ще вземе превес в ЕП", посочи Поптодорова.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.