Картелите трябва да се разбият във всеки един сектор - газ, петрол, хранителни продукти, казва той

Имаше разговори с ВМРО и други партии за бъдещето на България. Не е навлизано в задълбочени разговори да се явяваме заедно. Това каза за "Твоят ден" Никола Илиев от "Български възход".

"Аз съм в партията, за да давам, не да взимам. Имаше няколко човека, които си смениха мнението, не знам каква е тяхната цел в живота. Може би чувстват, че могат да получат нещо повече другаде. Хубаво е с политика да се занимават успели хора, които гледат общото благо, а не да сменят партиите с цел да си изкарват хляба. В партията ни има обмяна на информация и диалогичност. Според тематиката тежестта на експертите в конкретната област е по-голяма", коментира той.

От „Български възход” внесоха листата си в 23 МИР-София

По думите му "Български възход" поддържа политиката да се погрижи за гражданите. "Борба с инфлацията, помощ към социално слабите, по-ефикасно управление на ресурсите на държавата. Това не звучи така интересно като мръсните игри на другите. Затова гледаме напред. Държавата трябва да помага на малкия и среден бизнес за производство на продукти. Картелите трябва да се разбият във всеки един сектор - газ, петрол, хранителни продукти. Справяне с демографската криза и повишаване на пенсиите са сред другите ни приоритети. Пенсията трябва да се базира на индивидуалната кошница, която включва храни и лекарства", заяви Илиев.

Той коментира и номера на партията в бюлетината - 15, като каза, че вярва, че сборът от двете цифри - шест, е добра поличба. 

Всички новини от NOVA NEWS следете на страницата на телевизията във Facebook, както и в канала й във Vbox7.