Анализ на журналистите Владо Йончев и Пламена Игнатова

Тази е най-скучната предизборна кампания, а за това сме виновни и ние, медиите. Трябва да има дебат, в който да им се задават въпроси и да си говорят помежду си. Последният лидерски дебат беше между Радев и Герджиков. Борисов някой да го е питал нещо сериозно в последните 15 години, не си спомням. Това каза за "Твоят ден" Владо Йончев от Offnews.

По думите му социологическите проучвания имат една странност - първата и втората сила са почти изравнени. "Ножицата страшно се разтваря, ако избирателната активност се повиши. ПП имат голям мек електорат, но могат да го загубят. ГЕРБ пък правят всичко възможно, за да ограничат избирателната активност. Кампанията им е "всички са маскари, изборите нищо не решават". ДБ и ПП се целят в два несъвместими електората и някак магически успяват все пак да ги привлекат. Разчитат на инерцията, която дърпа ГЕРБ надолу", смята той.

Какви са приоритетите след изборите за парламент

Пламена Игнатова от Клуб Z определи предизборната кампания като голямото страхуване. "Имахме COVID, войната в Украйна, газовата криза и инфлацията. Лидерите приемат един дебат като риск. Кампанията е вяла, защото политиците нямат какво да кажат, освен, че ще направят правителство с определени хора. Директните разговори на хората по региони са по-ефективни за политиците", заяви тя. 

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.