Пред камерата на NOVA застанаха още две жени, за да разкажат историята си

В петък Софийската районна прокуратура съобщи, че са повдигнати обвинения на 47-годишен мъж за хулигански прояви. Инициалите на мъжа са О.Г. От свои източници NOVA научи, че задържаният е Орлин Гигов - мъжът, който беше задържан и обвинен за насилие срещу украинска гражданка, след като се беше барикадирал в дома си. Това е и мъжът, за когото в ефира на NOVA друга негова жертва разказа, че я е удрял с думите „Аз знам как да удрям. Няма да ти личи”. 

Мъжът, пребил украинка, към друга жертва: Знам как да бия. Няма да ти личи

Официалната информация, публикувана от СРП е, че на 23 март, малко след полунощ, на улица „Свети Кирил и Методий” в София, обвиняемият е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред. Освен това се е съпротивлявал срещу опитите да бъде задържан и е буйствал. Арестът е станал в хотел в столицата. Сигнал за викове и шум е подаден от рецепцията.

При идването на полицаите в стаята е открит Гигов, който е бил заедно с украинска гражданка. По информация на NOVA това е жената, за която са му повдигнати обвинения за нанасяне на телесна повреда. В стаята полицията открива нож и следи от кръв. Украинската гражданка обаче отказва да даде показания, че върху нея по някакъв начин е упражнено насилие.

След информацията, че Гигов е задържан, две други жени събраха смелост и застанаха пред камерата на NOVA, за да разкажат за това, което са преживели.

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.