Вижте прогнозата на НИМХ за времето в следващите дни

В петък ще преобладава слънчево време, с по-значителни увеличения на облачността в следобедните часове. Ще се задържи почти без валежи. Ще духа слаб, в Източна България - умерен северен вятър. Максималните температури ще са между 13 и 18 градуса, в София - около 15. Това сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Над Черноморието облачността ще е променлива, без валежи. Ще духа умерен северен вятър. Максималните температури ще са 13-15 градуса. 

Над планините облачността ще е променлива, често значителна, почти без валежи. Повече слънчеви часове ще има над масивите от Западна България. Ще духа умерен северен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 8, на 2000 метра - около 0 градуса.

В събота и неделя бавно ще се затопля и в последния ден от седмицата на места дневните температури ще са около 20 градуса. Облачността ще бъде предимно значителна: в събота сутринта - висока и средна, а следобед - по-плътна. На отделни места, главно в планините в Западна България, ще превали дъжд. Вятърът ще е слаб, от изток-югоизток.

В неделя ще има купеста, над Западна България и Родопската област - и купесто-дъждовна облачност. Около и след обяд на места там ще превали краткотраен дъжд, възможно е и да прегърми. 

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: Рени Никифорова, БТА