На разходка там ни отвежда екипът на „Дойче веле”

Лалетата привличат хиляди туристи в Нидерландия всяка пролет. Една от любимите дестинации за всички, които харесват ароматните растения, е паркът „Кукенхоф”. Там има повече от 7 милиона лалета, както и нарциси, зюмбюли и други красиви растения, които се простират на площ от 32 хектара. Всичко се поддържа и полива на ръка.

Атомиумът – голямото метално сърце на Брюксел (ВИДЕО)

В ефира на предаването „Евромакс” на „Дойче веле” един от градинарите в парка разкрива как може да се удължи двуседмичният период на цъфтеж на лалетата до шест седмици. Това става като цветята се засаждат по метод, познат като „лазаня”.

„Кукенхоф” е създаден през 1949 г., когато там работят само няколко градинари. Днес стотици изложители представят най-хубавите си цветя там. Паркът е отворен в периода март – май всяка година.

Наблизо се намира и друга ферма за лалета, която не е толкова претъпкана с посетители.

Още по темата гледайте във видеото. То е част от предаването „Евромакс“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка събота от 11.30 ч. и сряда от 14.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.