Барни Есвил изпълнява песента в дует с младата кънтри звезда от Нешвил Сара Харалсън

Кавър на песента на „Тоника” - „Здравей, как си приятелю”, е влязла в престижна американска класация за кънтри - „Country Top 40“. 

Песента е преведена на английски и се изпълнява от Нейко Генчев, известен с псевдонима Барни Есвил.

Новото предложение за майското издание на класацията е преодоляло конкуренцията на повече от 300 нови предложения, песента се класира и зае 23- то място. 

Създават я само за 2 дни. А 29 години по-късно, песента „Здравей, как си приятелю“ заживява нов живот – зад граница. И то – на английски.

Това не е първият пробив на дуото. В началото на годината кавър на песента на Росица Кирилова „Живей за мига” се задържа повече от три месеца в същата класация.

Бил е доста години ресторантски музикант. Поприще, което изоставя отдавна. За да седне на заместник-кметския стол в община Велико Търново. Професията обаче не го отделя напълно от музиката.

"Бях сигурен в успеха на тази песен, много стойностна е като музика", смята той.

А новината, че песента е достигнала безпрецедентни върхове в световната класация „Country Top 40“, вече е стигнала до ушите на маестро Стефан Диомов.

"Нашата песен в момента е на 23 позиция – прекрасно! Благодарение на 1000 музикални специалисти от радио предавания по цял свят", казва той.

А до българина Нейко Генчев застава младата Сара Харалсън, която записва женската партия в сърцето на кънтри музиката – американския град Нешвил.

"Наистина се влюбих в мелодията на тази песен и смисъла на всяка дума – да сме заедно, тъй като всички сме хора, които преминават през едни и същи трудности. С удоволствие се включих като дуетна половинка на Барни", разкрива тя.

Но това не е всичко - Барни разкрива и коя ще е следващата му песен. 

Повече вижте във видеата. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.