"Възпитано е след подобни изявления той да си подаде оставката", заяви един от знаковите политици на СДС

Тази седмица в рубриката “Срещу течението” Евгений Генчев разговаря с един от знаковите политици на СДС още от първите години на прехода Владимир Кисьов.

„Много коментари могат да се направят по този въпрос. Да видим какво ще се случи от тук нататък. Защото през тази седмица станахме свидетели на много простотия. Изявлението, което направи главният прокурор, не подхожда на подобна длъжност. Обяснявам си това с простотията, с липсата на всякакво възпитани и етика в поведението. Не може, когато си публична личност на висока длъжност, да лепиш лекета на собствената си държава”, коментира въпроса показаха ли събитията от изминалата седмица едно срастване на държавата с мафията в България.

КАЗУСЪТ "ГЕШЕВ": Ще стартира ли процедурата по отстраняване на главния прокурор

По думите му няма химическо чистене, което да изчисти това, което си нацапал. „Простотия, помия. Така ли се заявява, че политиците са боклук, че е пълно с крадци, без да посочиш нито един като главен прокурор и без да си подвел нито един под отговорност”, подчерта Кисьов. И допълни: „Възпитаното е след този случай, след това заявление -  той да си подаде оставката”.

„Имало е и други подобни случаи на такова поведение – и от страна на политици, и на главни прокурори. Но е и толкова драстични. Това вече е върхът на сладоледа. След 16 години еврочленство – това е срамота”.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.