Коментар на политолога Кънчо Стойчев и Петромир Кънчев от "Правосъдие за всеки"

Радев е преди всичко гражданин, не е бил политик. При него водещото е гражданската позиция. Има право да си каже мнението. Фантастика е да твърдим, че няма правителство и ходим на избори заради президента. Това каза политологът Кънчо Стойчев в "Здравей, България".

Според него в записа на Радостин Василев се вижда арогантност и глупост при обсъжданите теми. "Поразителен е цинизмът, политиката и морал трудно се съчетават. Няма една дума за българския народ и най-важните задачи за страната. Говори се за технологията на управление - външната, а не съдържателната страна. ПП загубиха властта отново така - със самозабравяне и арогантност, чудя се защо правят пак същото", коментира той.

Ще намерят ли ГЕРБ-СДС подкрепа за кабинет с първия мандат

От своя страна Петромир Кънчев от "Правосъдие за всеки" смята, че президентът има възможност да изразява политическа позиция. "Различно е когато притискаш мандатоносителя да не реализира мандата. За последните 2 години има около 18 процедури по връчване на мандат. Радев упрекваше политическата система, че не може да генерира власт и правителство. Сега обявява война на цялата партийна система, виждаме противопоставяне с партиите като цяло. На него му се услади цялата власт, управлението през служебни правителства му хареса. Той има интерес служебен кабинет да организира местните избори. Пример е това, че "Левицата" беше подкрепена от областните управители, което подсказва неговите желания", посочи той. 

По думите му ако пропадне възможността за кабинет с втория мандат, отиваме към предсрочен вот. 

Повече вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook