"В това правителство е заложен авторитетът на нашия избор по пътя на Европа", смята бившият външен министър

Гледам на новия кабинет „Денков-Габриел” като на държавническо решение. Това заяви бившият външен министър Надежда Нейнски в извънредното студио на NOVA.

„Тук са заложени много неща – на първо място е заложен пътят на България от тук нататък. В това правителство е заложен авторитетът на нашия избор по пътя на Европа. Затова те са задължени да успеят. От сърце им желая успех. Няма да е лесно. Ключовата дума е доверие. Всичко, което им предстои, не може да стане без доверие”, каза Нейнски.

По думите й приетият днес кабинет е единствената възможна структура, която би могла да защити геополитическия избор на България, който вървим 30 години. Десният избирател е достатъчно мъдър, за да разбере между какво и какво избира, каза Нейнски. Тя очаква да има преструктурирания и неодобрение за приетия състав на кабинета.

„Важно е партиите да обяснят на своите членове това, което днес обясняват по телевизиите. Най-важното е мнозинството в парламента. Трябва да окуражим тези хора да запазят стабилно мнозинство и да започнат да изграждат доверие помежду си”, обясни бившият външен министър.

По повод речта на лидера на БСП Корнелия Нинова тя каза: „Срама нямате”. Мнението й за изказванията от „Възраждане” е, че са популизъм.

Според нея има две големи предизвикателства пред кабинета „Денков-Габриел”. Едното е бюджета, другото – да не дават излишни аргументи на своите опоненти, изпълнителната и партийната власт да бъдат неутрални. „Важно е реформите да бъдат направени много бързо, категорично и със самочувствие. Това ще убеди хората, че те знаят какво правят”, каза Надежда Нейнски.

НОВАТА ВЛАСТ: Парламентът одобри кабинета „Денков – Габриел”

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook