В онлайн аукциона на "Сотбис" са наддавали над 800 души от 30 държави

4,3 милиона долара - това в сумата, за която бяха продадени 341 вещи, принадлежали на „златната двойка” на Холивуд - Джоан Удуърд и Пол Нюман. Аукционът се проведе онлайн, а от „Сотбис” го обявиха за изключително успешен.  За лотовете са наддавали над 800 души от 30 държави по целия свят.

Сред вещите на едни от най-известните актьори в Меката на киното, предложени на ценителите, бяха бижута, часовници, филмови реквизити, както и сватбената рокля и обувки на Удуърд.

Розов диамант с рекорд за най-висока цена на карат (ВИДЕО)

Двамата носители на „Оскар” имат един от най-стабилните бракове в Холивуд. Те са заедно от 1958 до смъртта на Нюман през 2008 година. Попитан на какво се дължи брачното му щастие, актьорът отговаря: „Имам страхотна пържола вкъщи. Защо да търся хамбургер другаде ?”.

Продават рядък часовник, принадлежал на последния китайски император (ВИДЕО)

Той споделя още, че двамата с Джоан често се карали, което е нормално за всеки брак. „Мислили сме за убийство, но никога за развод – дори и в най-тежките ни периоди”, твърди Пол Нюман.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: Ройтерс