„Те могат да отричат всичко, но фактите и документите твърдят друго”, каза Георгиев по повод твърденията на Корнелия Нинова

„В дипломацията това се наричат взаимоизгодни отношения”. Така бившият зам. външен министър и настоящ депутат от ГЕРБ Георг Георгиев коментира в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS визитата на украинския президент Володимир Зеленски в София. Той визираше преговорите за продажба на нашите реактори, закупени за АЕЦ „Белене”, към които Украйна има интерес.

ЕК: Възможно е Украйна да закупи българските реактори с пари от ЕС

Относно обсъжданията в парламента Георгиев обясни, че гледат точката, с която се дава мандат на кабинета да преговаря за продажба на ядрените реактори на Украйна. Декларацията за прием на Украйна в НАТО ще бъде разгледана след това в парламента, уточни той.

Георг Георгиев за евентуалната продажба на реакторите ни: Това са взаимоизгодни отношения

Георгиев не е изненадан от обвиненията на БСП по повод Декларацията за членство на Украйна в НАТО и припомни, че в кабинета на Кирил Петков лидерът на партията бе вицепремиер и отговаряше за износа на въоръжение. „Те могат да отричат всичко, но фактите и документите твърдят друго”, каза Георгиев.

Политическите коментари за визитата на Зеленски у нас

ВСИЧКО ЗА ВИЗИТАТА НА ЗЕЛЕНСКИ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Редактор: Весела Веселинова