Петър Бозов е пътувал в друга кола с българи

Приятел на намушкания в Скопие 29-годишен българин говори специално за NOVA. Петър Бозов е станал неволен свидетел на нападението, при което северномакедонски футболни фенове биха запалянковци на „Левски”. Самият той е пострадал, след като бил ударен по главата с прът.  

Петър е адвокат, има собствена кантора. Казва, че нито един от нашите сънародници, пътували с няколко коли, не е организиран фен, нито част от агитка. Отрече и да участват в организирани сбивания. По думите на мъжа намушканият Драго е без опасност за живота. Той призова българските власти да съдействат за лечението и транспортирането му у нас.

Биха фенове на „Левски” в Скопие, един е намушкан с нож

„Около 18 ч. бяхме на входа на Скопие. Преди него всички български коли бяха щателно проверявани за наличие на оръжия. Тръгна кордон, който ни ескортираше, но на магистралата той се разкъса и не бяхме добре охранявани. Преди една отбивка шофьорът на втората кола ми присветна и спряхме. Попита ме: „Знаеш ли накъде отиваме?” и аз казах „Да, по маршрута, който „Левски” ни е дал”. До нас спря патрулка и ние ги попитахме: „Надясно ли”, а те казаха: „Да, давай, давай”. Точно това се оказа пътят към отбивката за Чаир махала”, разказва приятелят на намушкания българин.

„Македонската полиция много добре видя как множество български коли се отклониха и се оказаха във въпросния опасен квартал”, допълва той.

След това кошмарът започнал. Около тях се струпала голяма група мъже от албански произход, които започнали да удрят колите. Там намушкали и Драго - приятеля на Петър. „Бяхме бити с метални предмети и бидони”, спомня си участникът в случилото се.

Полицията в Скопие: Задържахме деветима привърженици на "Левски"

Той обясни, че полицията им е забранила да снимат. Отказали им и преводач по време на разпитите. В крайна сметка превеждал посланикът ни в РСМ. Нападателите в кв. "Чаира" са установени от полицията.

Драгомир работи в сферата на телекомуникационните услуги, IT специалист е, разказа приятелят му.

 

Междувременно полицията в Скопие е задържала 19 български фенове за нарушаване на обществения ред преди мача между "Шкупи" и "Левски", съобщават от МВР в Северна Македония. По информация на ведомството българите са проявили агресивно поведение към полицейски служители. Около полунощ полицията е задържала и двама фенове на ФК „Шкупи”, които нарушили обществения ред и мир с физическа саморазправа. Очаква се да им бъдат повдигнати обвинения.

Повече гледайте във видеото.