Чавдар Бояджиев сам поискал от съда да остане зад решетките

Постоянен арест за Чавдар Бояджиев, обвинен за двойното убийство край село Долни Лозен. 34-годишният мъж сам не пожела да напусне килията. 

След направените самопризнания, 34-годишният мъж, обвинен за двойното убийство, се страхувал от реакцията на съселяните си в Долни Лозен, стана ясно на съдебното заседание днес. Доказателствата дотук сочат, че по дулото на пистолета имало кръв на лице от женски пол, вероятно на 18-годишната Яна. А по обувките на Чавдар Бояджиев, открити в дома му, са останали следи от кръв, за която се предполага, че е на 27-годишния Иво Колев. Самият Чавдар запази мълчание както пред съда, така и пред медиите.

34-годишният Чавдар Бояджиев се страхува да се прибере в Лозен след двудневните протести. Затова предпочита да остане в ареста, аргументира искането му неговият служебен адвокат.

Според Людмила Николова - прокурор в СГП Бояджиев е проявил желание за самосъхранение. 34-годишният мъж, обвинен в двойно убийство, вероятно се е разкаял, предположи още защитата. И затова смята, че килията е най-адекватната мярка за него в този момент.

"Чавдар Бояджиев има бели петна, бели периоди, в които не си спомня всичко", посочи Стоянов.

Соченият за извършител пристигна в съда с оковани крака и ръце. Бояджиев запази мълчание - както в съдебната зала, така и пред медиите.

Според прокуратурата, мъжът е с висока обществена опасност и може да се укрие или извърши ново престъпление, ако не остане зад решетките.

Снимка: Георги Димитров, NOVA

"Това, което той казва в обясненията си като обвиняем, е че искал да се укрие,за да вземе участие във войната срещу Украйна, за да не бъде екстрадиран", заяви Людмила Николова.

По думите на служебния адвокат самопризнанията не са достатъчни за осъдителна присъда.

"Но те се подкрепят в абсолютна пълна степен, на 100 % от всички останали доказателства по делото - и от протоколите за разпит, и от протоколите за огледи, намерените вещи са така, както той ги обяснява", каза Николова.

На този етап, Чавдар Бояджиев нямал желание да обжалва оставането си в ареста. Ако все пак размисли, следващото заседание ще бъде на 15 август. На фона на това Борислав Сарафов иска пълна проверка на районния прокурор на София Невена Зартова