Детето е получило лека телесна повреда в условията на домашно насилие

За пореден случай на домашно насилие, но този път над дете, съобщиха от ОД на МВР-Бургас.

Сигнал за него е подаден на 1 август  в Районно управление – Царево. Дни по-рано – на 29 юли около 18 ч., по т.нар. „Царевски път” 49-годишна Ваня Янакиева от Царево е издърпала и изхвърлила от купето на кола 8-годишния си син.

Задържаха мъж за побой над сестра му в Самоков

Детето е получило лека телесна повреда в условията на домашно насилие. Първоначално майката е била с принудителна мярка "Задържане под стража". След като днес Окръжният съд в Бургас разгледа мярката ѝ, бе постановено тя да бъде освободена срещу подписка.

Пострадалото момченце е разпитано в "синя стая" в присъствието на психолози, съдия от Районен съд - Бургас и особен представител. Бързото производство е обединено с друго досъдебно производство срещу същата жена за това, че през неустановен период от време на 2023 година майката е оставила без надзор и грижа двете си малолетни деца на 5 и 8 години.

На излизане на съдебната зала Ваня Янакиева заяви, че е невинна. „Това, в което съм обвинена, не е истина. Аз обичам децата си и винаги съм се старала те да са добре. Никого не съм изхвърляла - нито едно от децата си, нито съм ги пребивала. Нито имат рани, което да доказва, че аз съм направила нещо", подчерта обвиняемата. 

Тя има своя версия за случая от 1 август, когато се твърди, че е изхвърлила сина си от колата.„Голямото дете изрита в коремчето по-малкото. Спряхме колата, изкарах детето навън, от страната на банкета. Говорих с него и го помолих да се извини на Ани, защото непрекъснато я тормози", разказа своята версия майката.

По думите ѝ децата са малтретирани от бащата, срещу който има заведено дело за блудство.