Селото ще бъде под полицейска охрана в следващите 2 месеца

По информация на NOVA издирваният за убийството на Димитър Малинов от Цалапица е локализиран. По предварителни данни Рангел Бизюрев се укрива в Германия. 

Междувременно стана ясно, че селото ще бъде под полицейска охрана в следващите 2 месеца. Местните поискаха и създаването на полицейско управление.

Вътрешният министър Калин Стоянов пристигна в село Цалапица, за да представи новия директор на полицията в Пловдив. Предишният шеф беше отстранен заради напрежението след убийството на 24-годишния Димитър Малинов. 

Снощи временното ръководство проведе среща с жителите на селото. Основният въпрос на жителите беше: "Кога ще бъде задържан заподозреният за убийството, който се укрива в Германия?" 

„Обещаха, че ще има за 60 дни постоянно патрул, който да се грижи за безопасността", каза жител.  

„Жителите на селото поискаха създаването на полицейско управление. От МВР им обещаха да разкрият такова, ако се покрият критериите. Със заповед е забранено сигналите за Цалапица да се обработват от Районното управление в Стамболийски заради вътрешната проверка", обясни вътрешният министър.

СЛЕД УБИЙСТВОТО В ЦАЛАПИЦА: Антимафиот поема ОДМВР - Пловдив

„Смятам, че наистина напрежението ще спадне. От областната дирекция на МВР дадоха доста информация на жителите на селото относно техните действия, в рамките на това, което трябва да се изнася и смятам, че ще работят още за разкриване на престъплението“, заяви Ивайло Данаилов, кмет на с. Цалапица. 

Новият директор на полицията в Пловдив Георги Чергов поиска време, за да се запознае със ситуацията в селото. „Изпълнен съм с воля и желание да се справя с поставените задачи, които имам от политическото ръководство“, посочи той. Утре от 18 часа жителите на Цалапица ще протестират в пред Съдебната палата в столицата.

СЛЕД УБИЙСТВОТО НА ДИМИТЪР: Жители на Цалапица се срещнаха с шефовете на полицията