Какво казва Мерилин Монро на Джаки месеци преди смъртта си

Джон Кенеди е един от най-младите президенти в историята на САЩ. Конспирациите по негов адрес започват от подозрения за връзки с мафията и стигат до скандални афери, поне 6 от които са се смятали за заплаха за националната сигурност на Щатите.

В документалния филм „Жените и скандалите около Джон Кенеди“, който е част от богатата Видеотека VOD – част от ТВ платформата на EON, свидетели и биографи споделят любопитни подробности от живота на президента. Филмови звезди, омъжени дами от висшето общество, секретарки, стюардеси и компаньонки – вкусът на Кенеди към женската красота не познавал граници.

Вижте пълна информация за пакетите EON LIGHT, EON FULL и EON PREMIUM тук.

Мерилин Монро, една от многото актриси, покорени от чара му, също била смятана за заплаха за националната сигурност заради връзки с комунисти и лабилната си психика. Няколко месеца преди смъртта си Мерилин позвънила в дома на Кенеди, разкрива биографът Ранди Тараборели в книгата „Jackie: Public, Private, Secret“, която бе публикувана през юли тази година.

Снимка: gettyimages

Кратката връзка между Мерилин и Джон Кенеди започнала около март 1962 г. Тараборели отбелязва в книгата, че през април същата година Джаки Кенеди е получила телефонно обаждане в спалнята си от Монро, докато е била в резиденцията на семейството в Масачузетс. Актрисата, чийто отличителен глас веднага бил разпознат от г-жа Кенеди, потърсила Джон, а след това попитала: „Джаки ли е?“. После помолила съпругата на президента да предаде съобщение на мъжа си, че тя се е обаждала.

Снимка: gettyimages

Монро подчертала, че иска само да каже „здрасти“. Шокирана, Джаки отвърнала, че ще предаде съобщението, преди да затвори. Краткият разговор обаче, който според автора се е случил само четири месеца преди смъртта на Монро, оставил Кенеди много озадачена. „Имало нещо в това телефонно обаждане“, разказва биографът пред Fox News на 18 юли тази година. „По-късно тя споделила с членове на семейството, че в гласа на Мерилин усетила нещо натрапчиво и странно.“

Според биографичната книга Джаки по-късно описва гласа на Монро като „тъжен“ и „объркан, като на малко момиченце“, което тя сметнала за „обезпокоително“. По думите на Тарборели Джаки винаги е чувствала Мерилин Монро като „неизбежно бедствие“ и като „някой твърде уязвим, твърде слаб, за да се забърква с Джон Кенеди.“

Снимка: gettyimages

Други биографи също твърдят, че Джаки изпитвала известно снизхождение към филмовата звезда и се опитвала да убеди мъжа си да не се сближава с нея заради лабилната ѝ психика и нейната импулсивност – качества, които можели да доведат до сериозни публични скандали.

Други опасни връзки на Джон Кенеди са с красивата датчанка Инга Арвад, подозирана в шпионаж заради връзки с нацистите, уличената като „къртица“ на мафията Джудит Екснър и скандалното момиче на повикване Елън Ромеч, която била родена в Източна Германия и се смятало, че е комунистически шпионин.

Снимка: gettyimages

Говори се, че в началото на брака им, Джаки обмисляла да се разведе с мъжа си заради многобройните му изневери. Въпреки всичко остава до него, защото разбирала какво се изисква от една жена, която е свързала живота си с толкова могъщ мъж, твърди Тарборели, добавяйки: „А велики мъже като Джон Кенеди имат големи недостатъци.“

Внушителна видеотека в удобно за вас време с VOD:
Просто натиснете VOD – част от абонаментите пакети на EON, на вашето дистанционно. Можете да търсите, преглеждате и подреждате заглавията според вашите интереси и предпочитания. Те са удобно разпределени в отделни жанрове. Каталогът се обновява непрекъснато, така че никога няма да скучаете. Филмовото удоволствие е гарантирано!

Източник: edna.bg