За това сигнализираха зрители на NOVA

Непълнолетни младежи си организират състезания с тротинетки по основни булеварди във Варна. За това сигнализираха зрители на NOVA.

Има и видео, на което се вижда как младежите спират на светофара, а след това потеглят в група, преминавайки опасно близо и изпреварвайки автомобилите.

Юлиян е станал свидетел на случая. Според него децата са се движели с около 70 км/ч.

За това, че представляват непосредствена опасност за движението потвърди и инспектор Димитър Дреков, Пътна полиция – Варна. 

„Друг е въпросът с разказа по отношение на скоростта, тъй като те потеглят от място и скорост от 70 км/ч е абсолютно в рамките на нереалната. При потегляне от място се вижда, че тръгват абсолютно нормално”, каза инспектор Дреков. 

„От клипчето се вижда, че единият от участници преминава на червено”, обясни инспектор Дренков. По думите му останалите младежи са се наредили успоредно един до друг, което също било нарушение.

Скоростта на тротинетките в закона е фиксирана на 25 км/ч, обясни още той.

„На територията на ОД на МВР-Варна се провежда през целия летен период специализирана полицейска операция по отношение на индивидуалните електрически превозни средства и ежедневно имаме фиксиране на такива нарушения от водачи”, обясни инспектор Дренков.

Той обясни, че младежи над 16-годишна възраст имат право да се движат в дясна лента.

Повече гледайте във видеото.