След края на двубоя от МВР изпратиха информация до NOVA

Фен на ”ЦСКА-София“ беше откаран в болница, след престрелка с ракети по време на дербито с "Левски". Мъжът е пострадал в средата на първата част, когато фен на “сините” от сектор "Б" изстрелва ракета към централната трибуна.

Наложила се е намеса на лекари, а пострадалият е откаран с линейка към болница. Малко след случката, от сектор "Б" полетя нова ракета, която уцели още един фен на "червените".

Засилени мерки за сигурност в София преди вечното футболно дерби

Престрелка между агитките на двата отбора е имало и в сектор "В". Дикторът на стадиона няколко пъти е предупредил феновете да престанат и обяви, че в противен случай мачът може да бъде прекъснат.

След края на двубоя от МВР изпратиха информация до NOVA, че общо 16 са задържани за срок до 24 часа преди, по време и след футболна среща в столицата. Един е участвал в сбиване преди мача и е задържан на бул. „Драган Цанков“.
Малко по-късно, на изградените контролно-пропускателни пунктове на стадиона са задържани трима. Един непълнолетен – за притежаване на наркотични вещества, и двама, единият, от които също непълнолетен, – за притежаване на пиротехнически изделия.

След приключването на мача са задържани общо 12 фенове за хулигански действия и нанесени щети в автобус на масовия градски транспорт, в района на бул. „Цариградско шосе“.

По време на дербито за кратко възникна напрежение между двете футболни агитки. В резултат на бързата намеса на полицейските сили, ситуацията бе овладяна и не бе допуснато разрастване на конфликта.

Вечното дерби на българския футбол завърши без победител

СДВР предприе мерки за обезпечаване на обществения ред и организация на движението във връзка с проведената футболна среща между отборите на ПФК "ЦСКА-София" и ПФК "Левски“. При придвижването големите групи фенове на двата отбора към Националния стадион не бяха допуснати сериозни нарушения на реда в центъра на София.

По време на шествието на една от агитките е забелязана група фенове, издигнали транспаранти със свастики. Те са заснети с видеотехнически средства и предстои в рамките на образуваната в СДВР проверка да бъде установена самоличността им, след което да бъдат санкционирани по административен ред по Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия.

По време на мача, по трибуните на стадиона транспаранти с такива символи не са били разпъвани. Действията за установяване на самоличността на нарушителите продължават.

Източник: БГНЕС, МВР