Бяха избити невинни хора, младежи, които празнуваха, тежко ми е да говоря, сподели тя

Армията ни отговаря на атаката на "Хамас". Става въпрос за чист тероризъм. В спокоен, почивен, празничен ден бяхме атакувани. Бяха избити невинни хора, младежи, които празнуваха. Тежко ми е да говоря. Това каза по телефона за "Твоят ден" българка, която от години живее в Израел. Тя работи в болницата в Ашкелон, на 10 км от Ивицата Газа. Жената помоли за анонимност от съображения за сигурност. 

Посланикът на Израел у нас: Не говорим за човешки същества, а за зверове

"Когато започна атаката, бяхме вкъщи. Започнаха да обстрелват с ракети, ние сме свикнали, имаме защитени стаи. Който няма в жилището си, на улиците има защитени места. Разбрахме, че нещо става, когато ракетите падаха една след друга. Много бързо научихме, че са навлезли на територията ни терористи, които нападат и изкарват хора от защитените места. Възрастни хора, деца, бебета, цели семейства са пратени към Ивицата Газа и не се знае къде се намират", разказа тя.

По думите ѝ в болницата се работи денонощно и непрестанно се помага на нуждаещи се. "Работим нормално за ситуация на война. Болницата ни е от стратегическо значение, тя е защитена и се намира на -2 етаж. За няколко минути всички лечебни заведения се привеждат в защитените места, имаме ток и вода. Работим на пълни обороти, оказваме първа помощ. Имаме лекари от международен ранг", заяви българката.

Целия разговор гледайте във видеото.