Димитър Христакиев е с обвинение за опит за умишлено убийство

Пуснаха срещу 6000 лева гаранция 39-годишния военнослужещ от Пловдив, който простреля двама души на улицата след спор за паркомясто. Това реши Военно-окръжния съд в Пловдив. От Военната прокуратура се заканиха да протестират решението още следващата седмица пред Апелативния съд в София.

Димитър Христакиев е с обвинение за опит за умишлено убийство. Във фаталната вечер той паркирал за кратко автомобила си пред гараж. Възникнал конфликт със собственика на гаража, който го е ударил. Тогава редникът извадил законно притежавания си пистолет и стрелял. Куршумът ранил другия мъж повърхностно в гърдите, но уцелил и преминаващ наблизо случаен гражданин. Защитата на военнослужещия твърди, че е действал при самоотбрана.

След стрелбата заради паркомясто: Повдигнаха обвинение на задържания военен

„При неизбежна отбрана, категорично. Той се е защитавал. Забележете след като той е бит и обиждан и заплашван, той прави изстрел в страни, влиза си в колата, която преди това му е пречено да влезе. Заключва се. Звъни на 112. Разглобява оръжието. Чака полицаите. Когато идват, той им съдейства”, заяви Пламен Бонев, адвокат.

„Не. Не, стрелял е директно. Няма изстрел в страни, няма изстрел във въздуха. В пистолета му е имало патрон, в цевта. Индикация, че е готов при всеки възможен момент и необходимост, когато прецени, че може да стреля, да го направи мигновено”, каза подп. Галин Андреев, зам.-окръжен прокурор Военна прокуратура- Пловдив.