От МВнР в София все още не са получили информация от германските власти

Загиналите, както и тежко раненият строителен работник след рухване на скеле в Хамбург са албанци, а не българи, съобщи полицията в града. От МВнР в София все още не са получили информация от германските власти, която да потвърди или опровергае първоначалната информация, че загиналите строителни работници са наши сънародници.

От полицията в Хамбург опровергават информацията, която дойде от Службата за градско развитие в града, че четиримата загинали строители са българи. В някои издания обаче се посочва, отново по данни на полицията, че двама от загиналите и тежко раненият са албанци, а самоличността на другите двама все още се установява. Няма обаче индикации, сочещи, че са българи.

От МВнР нямат информация за загинали български строители в Хамбург

Недоразумението между германските власти обяснява и защо до дипломатите ни в Берлин не е достигнала никаква информация по официален път за загинали или ранени български граждани.

На този фон, дейностите по разчистването на място продължават, за да бъде изкарано изпод отломките и тялото на четвъртата жертва. Работата на спасителните екипи представлява и опасност за самите тях. Последната информация за тежко пострадалия е, че след спешна операция е в критично състояние.

8-етажното скеле рухна върху асансьорна шахта на огромен строителен обект. Причината за инцидента все още остава неясна и властите продължават да разследват.