"Това, което ме спаси, беше споделянето", каза Малин Малинов

Тази седмица станахме свидетели на поредния случай, в който дете тормози друго дете. Според статистиката всяко шесто дете е било подложено на физически тормоз в училище, а 35% са били обиждани в клас.

В „Историите на Мария Йотова” журналистката разказва за едно пораснало вече момче, което е минало през ада на тормоза в училище, защото е бил различен.

Разказ от първо лице за побоя над дете със СОП в Перник

Малин Малинов е един от младежите, тормозени в училище, защото е различен. Когато е бил на годинка и половина, той е паднал и си е ударил главата в радиатора, след което е имал киста в мозъка и получава парализа на цялото тяло. С дълга рехабилитация и много усилия той успява да раздвижи първо половината си тяло. В тийнеджърска възраст се записва на фитнес. След първата тренировка е искал да се откаже, когато в съблекалнята момче споделя, че той го е вдъхновил и го съветва да продължи. В началото на тренировките ръцете му са били с различна сила и дебелина, след дългогодишни разумни тренировки той успява да подобри не само физиката, но и духа си.

По времето на тормоза в училище Малин е успял да оцелее, защото е споделял с училищния психолог и с родителите си.

Момиче малтретира ученик със специални потребности в Перник (ВИДЕО)