В повечето от населените места вече трето денонощие няма електричество и вода

Военни от Центъра за подготовка на водачи и логистични специалисти в Русе помагат на евакуация на техника и разчистване на пътища от падналия сняг в община Две Могили, съобщиха от Министерството на отбраната. В повечето от населените места там вече трето денонощие няма електричество и вода. Военните премахват и паднали дървета и клони, за да могат служителите на местното енергоразпределително дружество да стигнат до най-проблемните участъци. 

СЛЕД СНЕЖНАТА БУРЯ: Стотици хиляди без ток, затворени пътища и десетки блокирани коли (ОБЗОР)

Екипите от състава на Сухопътните войски, снабдени с водоноска, осигуряват продукти от първа необходимост на хората от населените места в общината. Те ще имат готовност и утре да окажат помощ на населението в област Русе в тежките зимни условия. Искането за помощ от армията е отправено от областния управител Русе Данаил Ковачев, който е получил разрешение на началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов и на министъра на отбраната Тодор Тагарев.

И в Област Плевен военни от 12-та авиобаза в Долна Митрополия в разчистването от падналия сняг на пътни участъци между селата Брестовец и Беглеж, област Плевен. Вчера военнослужещите от авиобазата разчистваха заснежените пътни участъци между селата в област Плевен от вечерта на 27 ноември до малко след полунощ на 28 ноември 2023 г.

3 ДЕН СЛЕД СНЕЖНАТА БУРЯ У НАС: Аварийните служби продължават да се борят с щетите (ОБЗОР)