Той беше задържан за срок до 72 часа

По искане на Софийската районна прокуратура, Софийският районен съд е задържал под стража 48-годишен мъж, заканил се с убийство на жена и счупил стъклото на автомобила ѝ. Арестуваният с инициали И.Ш. е привлечен към наказателна отговорност за това, че на 25.11.2023 г. около 18:30 ч. на бул. „Акад. Иван Ев. Гешов” в град София се е заканил с убийство на Н.В.

АГРЕСИЯ НА ПЪТЯ: Мъж нападна жена зад волана, разби прозорец на колата ѝ

Той ѝ е казал: „Ще ми избиеш семейството, ти нормална ли си, ще те убия”, след което е нанесъл удари с ръце и счупил стъклото на лявата врата и предното ляво странично огледало на лек автомобил, марка „Дачия“, в който се намирала Н.В. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 144, ал. 3, т. 1 вр. ал. 1 от НК, а И.Ш. е задържан за срок до 72 часа.

Днес, 29.11.2023 г., състав на Софийски районен съд се е съгласил с доводите на наблюдаващия прокурор, че има опасност обвиняемият да извърши друго престъпление и постанови спрямо него най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. Мярката подлежи на обжалване пред Софийски градски съд.

Източник: Прецентър на СГП