Преди дни срещу актьора беше подадена нова жалба за изнасилване

Във Франция една от темите, коментирани с най-голямо оживление през последните дни и седмици, е свързана с името на Жерар Депардийо. В началото на декември националната телевизия France 2 излъчи разследващ документален филм, който обвинява френския актьор в сексуални посегателства. Преди дни срещу него беше подадена нова жалба за изнасилване от журналистка. Във франция поискаха да му бъде отнет държавният орден, а в същото време 56 известни френски артисти се обявиха публично в негова защита.

Последното Свещено чудовище на френското кино – така французите обичат да наричат своите големи актьори, така наричат и Жерар Депардийо, който се забърква от скандал в скандал. Един от много големите скандали с него нарасна още преди 10 години, когато реши да смени своето гражданство с руско. Сега един от коментираните въпроси е трябва ли непристойно поведение да бъде оправдано с таланта му.

Културни дейци се обявиха в подкрепа на Жерар Депардийо

Министърът на културата на Франция поиска да започне дисциплинарно производство срещу актьора, за да му бъде отнет Орденът на почетния легион. На Бъдни вечер 56 големи френски културни дейци се обединиха и публично заявиха, че медийният линч срещу Депардийо трябва да спре. Самият актьор благодари за публичната подкрепа и нарече писмото „красиво”.

Гледайте и още във видеото.