„Когато започна войната, нямахме никакви други възможности за доставки, освен „Лукойл”, коментира той

Да си спазим думата, Николай Денков да си подаде оставката, Мария Габриел да стане премиер, да направим реални прозрачни процеси, така че регулаторите наистина да заработят и да не заобикаляме темите за службите. Това каза в Пловдив съпредседателят на политическа партия „Продължаваме Промяната“ Кирил Петков в отговор на въпрос на журналисти как трябва да се случи ротацията в правителството.

Той посочи, че подкрепя премиера Денков в решението му да подаде оставка на 6 март. "Точно така се прави, а не да се чудиш за нов модел и как да го извъртиш", коментира Петков. По думите му прекалено много се говори за позиции, "а истинският въпрос е какво искаме да случим в следващите девет месеца като реални действия и реформи".

Добрев: За по-малко от две години България е платила на режима на Путин повече от 10 млрд. лв.

Според него трябва да има реално разбирателство ще има ли истинска реформа в структурите, които не са реформирани с години като регулаторите и съдебната власт. "Реформа в службите, в регулаторите, прозрачен процес, продължаване на основните приоритети на България и правителство, което дава възможността това да продължи", допълни той.

По думите му колкото по-малко промени се правят в правителството, толкова по-малко стрес ще има в обществото. "Когато решим големите въпроси, кадровите въпроси следват", допълни съпредседателят на ПП в отговор на въпроса кой ще бъде външен министър на България.

Петков коментира и твърденията на Делян Добрев, че "Продължаваме Промяната" е финансирала режима на Путин с повече от 10 млрд. лв. за период от две години. "Всички знаем, че когато започна войната, нямахме никакви други възможности за доставки освен "Лукойл" и сега направихме така, че да спрем дерогацията в плавен период, за да не се усетят цените", каза той.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase.

Източник: Ирина Шопова, БТА