Рангел Бизюревбеше задържан преди 4 месеца в Дания

След месеци бягство от правосъдието днес връщат заподозрения за убийството в Цалапица в България. Съпровождан от служители на Главна дирекция "Охрана" от правосъдното министерство Рангел Бизюрев ще кацне на летище София тази вечер. 

Майката на убития Димитър от Цалапица: Смятаме, че има още замесени в това зверство

След кацането тази вече в София, Бизюрев ще бъде отведен в столичния следствен арест. Утре сутринта ще бъде конвоиран до Пловдив, където ще се изправи пред окръжния съд.

На Рангел Бизюрев предстои лично да му бъде предявено обвинението за убийството на 24-годишния Димитър Малинов от Цалапица. Окръжна прокуратура ще поиска от съда още утре на Бизюрев да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”. Освен, че ще трябва да даде подробни показания за убийството, ще му бъде връчена и призовка следващата седмица да яви като свидетел по делото срещу близнаците  Борислав и Валентин Динкови, които са предадени на съд за укривателство.

„Чакаме го с нетърпение, за да разберем истината. Какво се е случило във въпросната вечер и кои са участниците в убийството на Митко. И защо го убиха? Трябва да се проведат разпити. Рангел Бизюрев се води свидетел на близнаците. Той трябва да свидетелства, че те са укриватели. Надяваме се Рангел Бизюрев тук вече да каже. Не вярваме той да поеме цялата вина”, заяви Атанска Бакалова, майката на убития Димитър.

„До момента цялото дело и всички неща, които чуваме, всичко е по показанията на близнаците. Но нека и самият Рангел Бизюрев да си каже неговата версия, неговите показания”, добави Анелия Попова, жител на с. Цалапица.

 „Да, да го докарат да стане ясна причината- кой е виновен, за какво се е случило”, каза Иван Спасов- жител на Цалапица.

Първоначално Рангел Бизюрев се е укривал в Германия. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase