Разрушени са търговски център и бензиностанция

Осем души са убити, след като Харков беше обстрелван на два пъти днес. Според кмета на украинския град жертвите са цивилни, като има и повече от 10 ранени. Първият удар е бил нанесен още по тъмно, в северната част на града.

Четирима загинаха при руско нападение с дронове срещу Харков

Разрушени са търговски център и бензиностанция. Щети са понесли 9 жилищни блока. Според руски канали в "Телеграм" са били поразени две ракетни установки "Ураган", които са били в района на мола. Вторият обстрел беше в ранния следобед, като в него е загинал един човек и шестима са били ранени. В последните две седмици Русия обстрелва Харков особено активно. Шефът на кабинета на украинския президент каза в интервю през седмицата, че градът може да е основна цел на руска офанзива в началото на лятото.

"Събудих се от експлозията. Бензиностанцията гореше. Викаха ми да се махам, но аз само стоях и гледах. После имаше и втори взрив", посочи Олександра Ханичова.

"Състоянието на ранените е средно тежко. Настанени са в болница. Според нашата преценка, счупени са 3600 прозореца на 9 блока", заяви Игор Терехов, кмет на Харков.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase