Според него тя може да е дело на тайните служби на Израел МОСАД

Атаката на Израел срещу Иран е точно навръх рождения ден на аятолах Али Хаменей, но вероятно страната няма да застане официално зад нея, защото е изключително скромна. Интересно е, че няма дрон, излетял от Израел и стигнал до Иран. Така че най-вероятно безпилотните апарати са дошли от територията на страната. Това заяви арабистът проф. Владимир Чуков в ефира на "Здравей, България".

Израел нанесе удари срещу Иран (ВИДЕО)

По думите му нападението е само срещу летището, откъдето са били изстреляни дронове към Израел. "Има атаки и срещу обекти в Ирак и Южна Сирия, вероятно по позиции на "Хизбула" и революционната гвардия. Става дума може би за ограничена акция на "Мосад", а не на израелската армия. Това е по-скоро послание, че Израел защитава територията и интересите си, а не толкова за нанасяне на истински удари. Силно ограничена демонстрация на сила - така бих определил атаката", коментира Чуков.

Проф. Чуков: Няма да има война или сблъсъци между Израел и Иран

Според него да отговори на нападението не би било добре за Иран. "Имало е предложение за незабавен отговор срещу Израел, което е било отхвърлено. Виждаме силно послание към израелските граждани за това какво могат да направят въоръжените сили на страната", смята проф. Чуков.  

Целия разговор гледайте във видеото. 

ВСИЧКО ПО ТЕМАТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase