Първият златен медал завоюва Рая Чобанова

България ще има финалисти във всички категории на Открития шампионат по спортна аеробика в чешката столица Прага.

При мъжете и жените за отличията ще спорят Борислава Иванова и Христо Манолов на единично и на смесени двойки, както и новата тройка Тихомир Баротев, Борислава Иванова и Антонио Папазов.

Във възрастова група 15-17 години на финалите страната ни ще участва с една група, Кристина Костова и Християна Златанова при девойките, тройката Атанас Благоев, Моника Джмбова, Кристина Костова, Анатас Благоев, Александър Мишинков при юношите и при смесените двойки Мишинков и Златанова.

При 12-14-годишните България има на финалите две групи, две тройки и две представителки при девойките Стефани Лечева и Виктория Крушарска.

Откриха фитнес в детска градина във Варна

Първият златен медал завоюва Рая Чобанова, която при 7-8 годишните изигра своето съчетание без грешка.

Над 600 състезатели от 17 държави участват в 17-о издание на Откритият шампионат по спортна аеробика в чешката столица. Българската делегация е съставена от 39 състезатели, петима треньори и двама съдии.

Състезанието е важна контрола за националния отбор мъже и жени в състав Борислава Иванова, Христо Манолов, Антонио Папазов и Тихомир Баротев и този при юношите и девойките старша възраст - Александър Мишинков, Атанас Благоев, Християна Златанова, Моника Джамбова и Кристина Костова.

В Прага са и състезателите от проектонационалния отбор девойки младша възраст. За тях това състезание, както изминалото преди седмица в Братислава и предстоящото Държавно първенство ще бъдат последните контроли преди окончателната селекция на основния състав в тази възрастова група.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Ива Кръстева, БТА