Близките на убития организираха нов протест пред сградата на прокуратурата в Пловдив

Започна същинското дело срещу близнаците Борислав и Валентин Динкови, обвинени за укривателството на тялото на 24-годишния Димитър Малинов от Цалапица. За първи път показания в качеството му на свидетел днес даде и обвиненият за убийството Рангел Бизюрев. 

Той и близнаците заедно бяха докарани в съда. Бизюрев призна, че е пребил Димитър Малинов, защото говорил обидни думи по негов адрес. За целта накарал близнака Борислав, считан за помагач, да се свърже с Димитър и под претекст, че ще му даде заем от 100 лв., да го убеди да се срещнат. Борислав взел жертвата с кола. После с автомобила го закарал на улицата, на която чакал Рангел, за да го пребие. Твърденията на Бизюрев противоречат с досегашните показания на близнаците.

„Има разминавания. Рангел казва, че двамата с Борислав са пренасяли тялото на Митко, заедно са копали дупката. Пренесли са заедно тялото, сложили са го заедно в дупката, заровили са го заедно. Рангел казва, че заминал на морето. Те на следващия ден двамата братя са занесли строителни отпадъци и са сложили там, където е заровен Митко. А Борислав казва, че Рангел всичко е направил. Има съучастие”, каза майката на Димитър Малинов Атанаска Бакалова.

Адвокатът на близнаците отказа коментар, а прокуратурата не отговори дали сега показанията на Бизюрев ще променят обвинението срещу братята.


Делото „Цалапица”: Жители на селото възобновиха протестите

Адвокатът на близнаците отказа коментар, а прокуратурата не отговори дали сега показанията на Бизюрев ще променят обвинението срещу братята.
Според наблюдаващия прокурор Димитър Костов предстои да бъде направен анализ на събраните днес доказателства в съдебното следствие. „Ще изчакаме да съберем всички такива доказателства и в по-нататъшните съдебни заседания и тогава ще преценим”, каза Костов.

Митко е починал на улицата веднага след побоя, твърди Рангел. Той не посочи близнаците да са го удряли.
Майката на Димитър Малинов смята, че Рангел не казва цялата истина.  
В съда криминалистите разкриха, че близнаците са сменили няколко версии за фаталната нощ, полиграфът е засякъл несъответствието. И днес преди делото жителите на Цалапица протестираха пред прокуратурата. 

„Абсолютно всички се подиграват с нас. Водят ги укриватели. Кое са укрили? Колело ли? Митко, колело ли е? Митко, вещ ли е? Митко е човек. Митко е дете на някого”, каза протестиращата Валентина Котева.

„Настояваме за доживотни присъди. Убийството е умишлено”, каза Пейо Малинов-чичото на Димитър.
Делото ще продължи в началото на юли.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase