По информация на Петър Томанов директорката и възпитателката, посягала на деца, са задържани

Възпитателката, срещу която беше получен сигнал за упражняване на насилие над деца в детска градина във Велинград, е задържана. В ареста е и директорката на въпросното заведение – „Фантазия”. Това каза за NOVA бащата на едно от битите деца – Петър Томанов.

Сигнал за насилие в детска градина във Велинград

„Веднъж взех детето насинено под брадичката, а ушето му беше дърпано, но то не можа да ми обясни какво точно се е случило. Явно беше наплашено. Успокоих го. Детето ми каза: „Тати, вече ще слушам и леля Нели няма да ме заключва в тоалетната. Тати, Нели бие”. Леля Нели е въпросната учителка. Детето го беше страх дори да влиза в двора на градината”, сподели Томанов.

Родители от Пловдив алармират за инцидент в детски образователен център в града

До NOVA бяха изпратени видеоклипове с учителка, която удря дете и скубе друго. Кадрите получихме от родители на дете, което посещава въпросната градина. Жената, заснета да упражнява насилието, е била разпозната веднага.

В 13 часа кметът на Велинград свиква две комисии на общината заради случая. На срещата са поканени всички заинтересовани страни, като - социални институции и Отдел „Закрила на детето”. Вече има издадена заповед за изискване на обяснение от директорката на детската градина.

Този следобед родителите на децата, които посещават заведението, планират да се съберат на протест в града.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase