Разказва „Дойче веле”

„Да шия всеки ден ми дава живот, дава ми спокойствие, караме да осъзная целта си в живота”. Дейвид Авидо е моден дизайнер, израстнал в кенийската столица Найроби, в район, който се свързва с бедност, престъпност, наркомания и проституция.

Той обаче избира да се занимава с мода.

„Хората казваха, че ако си от общност като нашата, е трудно да станеш някой. Когато започнах да правя дрехи, исках да покажа, че добрите дрехи могат да идват от място като това”, казва Дейвид.

И успява в целта си. Днес шие дрехи за много известни хора, не само от Кения. Дейвид облича и световни знаменитости като Бруно Марс и Бионсе.

„В тези африкански цветове са въплътени мотивите на африканската природа. Чрез тях мога да говоря не само за моята работа, но и за африканската история като цяло”, казва Дейвид.

Дизайнът на дрехи също така му помага да се примири с трудното си детство. Израснал в бедност, днес той подкрепя много деца в същото положение.

Повече гледайте във видеото. То е част от предаването „Истории от света” на „Дойче веле”, което се излъчва всяка неделя от 21:30 ч. и сряда от 22:30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле” и в ефира на „Събуди се” по NOVA всеки уикенд.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase