Той коментира решението на „Има такъв народ” да подкрепи Рая Назарян

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов коментира във Facebook решението на партията да подкрепи кандидатурата на Рая Назарян, предложена от ГЕРБ-СДС, за председател на парламента. Той заяви, че ИТН има намерение да предложи експертно правителство, ако им бъде връчен мандат. Затова трябвало да има работещ парламент, с избран председател. 

"Живеем в парламентарна държава и има парламент, който избира правителство, което управлява държавата. Така е дори и с нелепите поправки на Конституцията, осъществени от ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС. Тоест, основният закон е такъв. Първият мандат отива в спечелилата изборите политическа сила. Това е ГЕРБ. ИТН няма да подкрепи правителство с първия мандат на ГЕРБ. Вторият мандат отива в ДПС. ИТН няма да подкрепи правителство с втория мандат на ДПС. И ако президентът даде третия мандат на ИТН, партията ще предложи експертно правителство, което ще свърши определени неща за определено време. И ако другите партии в парламента не искат да се ходи на избори, ще подкрепят това правителство. И за да се случи всичко това, трябва да има работещ парламент, с избран председател на парламента", написа още той. 

Петков: Най-накрая Слави Трифонов бе използван за това, за което бе създаден

Трифонов добави: "Всички интерпретации по темата са или от хора, които не разбират, или от хора, които въобще не искат да има парламент и закони, или от хора, които им харесва да говорят глупости, или от шарлатани, които са лъжци, национални предатели, крадци и обикновени фалшификатори". 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase