Съдът изслуша двама свидетели

Делото за смъртта на 15-годишния Филип започна по същество.

Нов опит за старт на делото за смъртта на 15-годишно момче на столичната улица "Гурко". Подсъдим за престъплението е 37-годишният Петър Тодоров.

Той е обвинен, че пиян блъска с автомобила си и убива на място на 14-годишния Филип, който пресичал на пешеходна пътека улица „Генерал Гурко“. Случаят е от септември миналата година.
Според експертизи по делото, Тодоров е карал с около 88 километра в час и с 2,1 промила алкохол в кръвта. 

Съдът даде ход на делото за катастрофата, при която загина 15-годишният Филип

Днес бяха изслушани двама свидетели от общо шестима призовани. А преди заседанието, майката на загиналото момче поиска доживотна присъда за Петър Тодоров. 

"Надявам се на максимална присъда, защото това заслужават пияните, дрогираните и агресивните убийци на пътя, които мачкат навред децата ни. Нашите деца няма да видят повече слънцето, аз никога няма да видя моето дете абитуриент, той никога няма да познае любовта", заяви Николина Петкова, майка за загиналото момче.

"Аз вярвам в нещастието на хората, те го преживяват. Това, което не разбирам, е как винаги когато има заседание има недоволства, се иска мъст, а не справедливост. В арабските държави дават на близките да убиват с камъни, тук карат близките съдът да убива, вместо тях. Не е редно!", смята Капка Гергинова, адвокат на Петър Тодоров.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase