Това е станало по времето, когато министър на вътрешните работи е бил Бойко Рашков, посочи той

В МВР има информация, според която Евелин Банев - Брендо е влязъл на територията на България в периода от края на март до началото на юни 2022 г. Не съм казал категорично с какъв самолет е дошъл, уточних само периода, в който е влязъл. Това съобщи по време на изслушване в парламента служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов.

Той добави, че тази информация в МВР е свързана с обстоятелствата покрай самолет, който е преминал през няколко европейски държави, кацнал е временно на летище до Видин, презаредил е, продължил и кацнал в района на Търговище. 

Вътрешният министър вече съобщи, че последното официално влизане на Банев у нас е точно преди 11 години - на 13 юли 2013 г.

Постоянен арест за Евелин Банев-Брендо

Това е станало по времето, когато министър на вътрешните работи е бил Бойко Рашков, посочи Стоянов, който тогава е директор на ГДБОП. 

"Установени са двама души, които са били в близост до това летателно средство. Събрани са достатъчно доказателства за тях, повдигнати са им обвинения и нашата информация е, че те търсят вариант за споразумение. Успоредно с това в ГДБОП започна разследване и по отношение на престъпна група, която се занимава с такива незаконни прелитания, предимно с цел контрабанда. И тези двама човека са част от тази група", коментира министърът и добави, че те са задържани преди месец.

Малко по-късно Бойко Рашков отговори на Стоянов. “Не очаквах, че точно той, който дължи поста си в ГДБОП лично на мен, ще се прави на герой пред народните представители. През 2022г. самолетът на Брендо е летял достатъчно ниско, за да не бъде хванат от устройствата на Mинистерство на отбраната”, уточни бившият вътрешен министър от парламентарната трибуна.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Константин Костов, БТА/БГНЕС