Срещата ще се проведе на „Дондуков“ 2

Държавният глава Румен Радев ще се срещне с представители на парламентарната група на „Продължаваме Промяната-Демократична България“ в понеделник. Разговорът, който ще се проведе на „Дондуков“ 2 от 16.00 часа, е по инициатива на парламентарната група. Това съобщават от пресцентъра на Президентството. 

ПП-ДБ поиска среща с президента

Припомняме, че тази седмица държавният глава трябва да връчи втория проучвателен мандат на ПП-ДБ. По думите на президента връчването нарочно е било забавено заради разцеплението в ДПС, което доведе до сриването на парламентарната им група до четвъртата по численост в парламента. 24-ма депутати бяха изключени или я напуснаха.

В същото време ПП-ДБ трябва да вземе съвместно решение дали да предложи технически кабинет, както поискаха от ДСБ миналата седмица. От коалицията настояха за предварителна среща с президента за обсъждане на политическата ситуация.

По неофициална информация, е възможно от ПП-ДБ да поискат сериозна острочка за връчването на втори мандат, като се спекулира, че тя може да бъде до два месеца. 

Политическите партии не дават ясен отговор дали ще дадат подкрепата си. От ГЕРБ са категорични, че няма да гласуват за кабинет в рамките на този парламент. Депутатите от ДПС, които подкрепят почетния председател Ахмед Доган и председателя Джевдет Чакъров казват, че биха помислили по въпроса.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase