По думите му коалицията има доста двойствено отношение

Или „Продължаваме Промяната-Демократична България” приема това, което „Възраждане” предлага, или отиваме на нови избори. Това е решението, заяви лидерът на партията Костадин Костадинов в ефира на "Здравей, България".

Според него ПП-ДБ имат един депутат повече от партията му в 50-ото Народно събрание. „По каква точно причина трябва да поставят условия на другите? Ние не поставяме условия, казваме, че ще подкрепим техните предложения, за които и ние говорим от години. Предлагаме референдуми, а не те да се обявят против еврото и лева”, посочи Костадинов.

"Възраждане": Ще подкрепим декларацията на ПП-ДБ, ако те подкрепят нашата

„Най-важното нещо е, че няма как да има борба с корупцията, ако липсва върховенство на закона. А то, заедно с демократичното право на избор на всеки един от българските граждани, е погазвано системно в последните 35 години”, поясни той.

По думите на Костадинов коалицията има доста двойствено отношение. „Казват, че се борят с корупцията, а същевременно погазват демокрацията – с потъпкването на референдумите”, твърди лидерът на „Възраждане”.

Костадинов коментира и раздора в ДПС. „Единственото, което ще се промени, е, че тежката сянка на Делян Пеевски отива в историята", каза политикът. 

Целия разговор гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase