"Предложението на ПП-ДБ този парламент да продължи да функционира до приемането на антикорупционни закони, е компромис за самите тях", каза Желев

Нов кабинет или нови избори – какъв е политическият пъзел в България коментират журналистът Людмил Илиев и директорът на Националния център за книгата към НДК Светлозар Желев в „Твоят ден“ по NOVA NEWS.

През последните три години се „наслаждаваме“ на океан от думи по отношение на това, че всички са против корупцията, но почти никой не направи нищо по темата. Съществува проблем с неразбирането и генезиса на корупцията, а именно съдебната реформа“, каза Желев. Той смята, че предложението на ПП-ДБ този парламент да продължи да функционира до приемането на антикорупционни закони, е компромис за самите тях.

Димитров: ГЕРБ подкрепя всичко на думи, но се плаши от антикорупционните теми

„Това, което предлага ПП-ДБ е необходимо. То трябва да се приеме, независимо дали ще бъде основа за парламентарно мнозинство или не“, каза Илиев. Той допълни, че България може да изпусне помощ от милиарди евро, защото „сме прекалено заети със семейните драми на ДПС и риалити шоуто на „Величие".  Илиев подчерта, обаче, че ПП-ДБ не са направили така, че да улеснят процеса по приемане на програмата им. „Не може да излезеш публично и да кажеш, че който не гласува тази декларация, значи подкрепя корупцията“, допълни журналистът.

Целия разговор гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase