Депутатът посочи, че партията би предложила правителство, ако получи третия мандат

Дали ще подкрепим реформите на ПП-ДБ, зависи от това, дали те ще подкрепят седемте точки, които ние предлагаме, като пет от тях са референдуми. Имаме нужда от възстановяване на демокрацията в страната, именно чрез прякото допитване до българския народ, тъй като от него зависи каква да бъде политиката и съдбините на нашата държава. Предлагаме референдум като ПП-ДБ могат да имат различно мнение и те ще решат как да гласуват, но ако са демократи трябва да искат народа да бъде питан. Дали да въведем еврото или да запазим лева, дали да бъдем членове на НАТО, дали да има американски бази у нас, дали да изпращаме военна помощ и войници за Украйна, дали да се премахнат санкциите спрямо Русия, както и да се създаде компенсаторен механизъм за бизнеса, пострадал от тези санкции. Искаме и по модела на САЩ, да се въведе Закон за чуждестранните агенти и да има преговорен екип, който да преговори по-добри условия за членството ни в ЕС. Това коментира в ефира на предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS депутатът от „Възраждане” Ангел Георгиев.

По негови думи „Възраждане” ще подкрепи реформи, направени от демократични партии. „Категорично заявяваме, че желаем да получим третия мандат, готови сме да предложим правителство и да работим срещу модела „Борисов” и „Пеевски”. „Не съм канен на преговори от ПП-ДБ, но ако желаят да чуят нашите искания, можем да разговаряме с тях”, посочи още Георгиев.

Депутатът от „Възраждане” обясни, че за подкрепа на мандат е прекалено рано да се говори, като партията не би разговаряла с ДПС. „Формацията на ДПС е доказала с действията си, че е антибългарска. Преговори с ГЕРБ няма как да има, тъй те като вече няма как да получат мандат. „Величие” вече не съществува като партия, затова няма как да се разговаря с тях”, каза още Георгиев.

Повече по темата гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase