Специалистите препоръчват повече течности, по-малко калории

„Всеки от нас в ежедневието си преживява пикове на глюкозата, които преди учените са мислили, че се срещат единствено при хора, болни от диабет. От начина на хранене се случват различни реакции, стресът, недоспиването, всичко се отразява на тялото ни. Колкото по-рано се научим да различаваме и контролираме тези фактори, толкова по-здрави ще бъде в дългосрочен план. Трендът за проследяване на нивата на глюкозата при хранене, от хора, които не страдат от диабет, идва от книгата „Глюкозната революция” на французойката Джеси Инчауспе” , коментира в предаването „Социална мрежа” по NOVA NEWS специалистът по хранене и диететика и сертифициран терапевт по методите на „Глюкозната революция” Тяна Пресолска.

По нейни думи при 88% от хората, пиковете и спадовете на глюкозата влияят на тялото им, а това води до хронични заболявания.

„Когато говорим за глюкоза, става дума за нивото на кръвната захар. „Тялото само може да произвежда глюкоза в черния дроб. В днешно време много хора не предполагат, че имат инсулинова резистентност”, посочи още Пресолска.

Целия разговор гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase.