По думите му такива помещения трябва да са далеч от големи градове

Трябва да се завишат изискванията към търговците и собствениците на складове за пиротехника. Това коментира в студиото на „Здравей, България” бившият директор на Националната следствена служба Бойко Найденов. 

Единият ранен при взривовете в склад за фойерверки е починал


„Огънят унищожава голяма част от веществата, които са там, но винаги остават следи. Разбира се, че очаквам да се достигне до причината за този взрив. Това е целта на всяко едно разследване. Дали ще бъде успешно, или не - времето ще покаже. За да има виновен, трябва да се установи причинно-следствена връзка между поведението на даден човек и настъпилия взрив. Невинаги това може да се установи по безспорен и категоричен начин, за да може съдът да наложи наказание. Работата на разследващите е да се види какво изисква законът в момента за съхранението на тези пиротехнически средства. Това са вещества, които при взривяване осъществят такъв взрив, какъвто при 2 тона тротил”, поясни той.

По думите му такива складове трябва да са далеч от големи градове. Според него не трябва да се изключва и версията за умишлен палеж.


Целия разговор гледайте във видеата.

ВСИЧКО ЗА ВЗРИВОВЕТЕ В СКЛАДА ЗА ФОЙЕРВЕРКИ ЧЕТЕТЕ ТУК 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase