Това стана пред журналисти в НС

Нова политическа атака на Делян Пеевски по екипа на президента Румен Радев. Председателят на парламентарната група на ДПС представи на медиите списък с назначения в енергетиката. По думите му лицата са „касиери на държавния глава”.

„Списъкът на всички касиери в енергетиката на Мистър Кеш - Румен Радев и на Николай Копринков, касиерът от село Труд, кръчмарят. Които в момента и днес ограбват енергетиката. Това е първата тема, надявам се да се занимаете с нея”, каза Пеевски.

Пеевски обвини президента за разцеплението в ДПС

Часове по-късно дойде и контраатака от един от посочените в списъка. В позиция Андрей Вълчев от Надзорния съвет на Електроенергийния системен оператор обвини председателя на ДПС в клевета и заплаши - ако не получи извинение от Делян Пеевски, ще си търси правата в съда.

Лаконичен коментар по темата дойде и от Бойко Борисов. Той обясни, че няма да се коалира с ДПС и заподозря ново обединение. „Какво ще стане след месеци само Господ разполага. Пеевски, Костадинов, Денков са едно. Иначе къде е логиката да хващаш някой кмет и да го докарваш в парламента и да го разпитваш. Не знам какво е оставил господин Пеевски, а да кажа честно вече не ме и интересува. Сега се бият ДПС-тата. Вчера ми казаха – имало ДПС и ДПС 1948. Единствените, които не сме правили коалиция и няма да правим коалиция, няма добро ДПС”, посочи лидерът на ГЕРБ.


Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase