Продължават сигналите за движение с висока скорост на електрически превозни средства, управлявани от деца

Конфискуване на електрически тротинетки на шофьори, които не спазват правилата за движение по подобие на отнемането на автомобилите на пияни и дрогирани водачи. Тази мярка са предприели в Сливен във връзка със зачестилите инциденти с тротинетки.

Само за миналата седмица са иззети 13 велосипеда и 9 индивидуални електрически превозни средства при контрол на полицията и общински служители по пешеходната зона в града. Продължават, обаче, сигналите за движение с висока скорост, при това на електрически превозни средства, управлявани от деца.

Мъж с тротинетка блъсна дете в „Слънчев бряг” и избяга

Движението с подобни средства по пешеходната зона в центъра на града е забранено. Именно заради тази забрана се е наложило общината да осигури полицейски патрули. „Глобите са увеличени от 200 на 500 лв.”, уточни в ефира на „Здравей, България” ст. инсп. Сава Петров, който е началник група "Териториална полиция" към РУ-Сливен.

Екип на NOVA присъства на арест на мъж, който не изпълни полицейско разпореждане, преминавайки с колело през пешеходна зона. Той бе задържан за хулиганско поведение. „Правим го, за да предпазим живота и здравето на гражданите по пешеходните зони”, обясни старши инспектор Петров. Той уточни, че велосипедистът се държал агресивно арогантно и отказвал да изпълни полицейските разпореждания. „Физическата сила беше употребена да му бъдат поставени ръцете зад гърба да бъде задържан, тъй като беше агресивен”, допълни полицаят.

Повече гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase