Вчера Димитър Кангалджиев беше освободен от поста на заместник главен секретар на МВР, обявиха от Министерския съвет

Директорът на Главна дирекция „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма” главен комисар Димитър Андонов е получил вчера заповед за освобождаване от поста си с дата 2 септември. Това научи NOVA от служители в жандармерията. 

Андонов заяви: „Още не съм освободен, така да го кажа”. Засега мотивите за освобождаването му не са известни.

Освободиха Кангалджиев от поста зам. главен секретар на МВР

Информацията за освобождаването на Андонов беше потвърдена от вътрешния министър Атанас Илков пред журналисти в МС. "Визията според мен не е тази, която трябва да показва тази отговорна служба. Аз съм решен и ще направя тази промяна", категоричен беше служебният министър. Той каза, че има няколко варианта кой да заеме поста, без да споменава имена. 

Рокадите в МВР започнаха от върховете още вчера, стана ясно от съобщение на Министерския съвет. По искане на новия министър Атанас Илков беше освободен Димитър Кангалджиев като заместник главен секретар на МВР, от чиято позиция той изпълняваше длъжността главен секретар. На негово място като заместник главен секретар на МВР е назначен директорът на ГДБОП Явор Серафимов.

Титулярен главен секретар на МВР няма от месеци след освобождението на Живко Коцев. Главен секретар на МВР се назначава с указ на президента по предложение на правителството.

Вчера от съобщение на Министерския съвет стана ясно, че са освободени и двама от заместниците на Калин Стоянов - Стоян Темелакиев и Христо Стефанов.

В позиция от МВР обявиха, че не потвърждават за смяната на директора на жандармерията, както и всички други слухове, свързани с промяната на ръководството на Министерството на вътрешните работи.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase