Тя отправила закани с думите „Ще те смажа! Ще те ликвидирам!“

Прокурор при СРП внесе обвинителен акт в Софийски районен съд срещу жена за хулигански действия и закана с убийство. Х.К. е привлечена към наказателна отговорност за това, че на 23.5.2024 г. около 13,00 часа на паркинг на бул. „Симеоновско шосе“ в София, е извършила непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред.

При потегляне, обвиняемата целенасочено е ускорила скоростта на управлявания от нея автомобил и го насочила директно срещу кола, управлявана от друга жена.

След умишлен челен сблъсък и отправени заплахи: Какво наказание ще получи провинила се шофьорка

В резултат на своите действия Х.К. реализирала ПТП и създала реална опасност за здравето и живота на водача на другата кола и на останалите участници в движението. Деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост. Х.К. се е заканила и с убийство с думите: „Ще те смажа! Ще те ликвидирам!“.

„Двете участнички в конфликта не се познават. Това била първата им среща. На 23 май потърпевшата, 69-годишна жена, се опитала да влезе в паркинга на блока, в който живее. В този момент обвиняемата пък искала да излезе от въпросния паркинг. Заради тясното пространство възникнал спор за предимство. Потърпевшата отказала да направи маневра и това провокирало бурната реакция на другата жена. Тя ударила челно автомобила на пострадалата два пъти”, разказа в ефира на „Здравей, България” наблюдаващият прокурор по случая Христо Марков.

В хода на разследването са разпитани свидетели и са направени няколко експертизи. Разследването е приключило за по-малко от четири месеца след извършването на престъплението. Предстои делото срещу Х.К. да започне в Софийски районен съд.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase