Говорят представителите на двете позиции

Нововъведения в провеждането на шофьорските курсове доведоха до напрежение сред автоинструкторите. Те се разделиха на два враждуващи лагера като се стигна до протест и контрапротест в столицата. За какво не могат да се разберат? В "На фокус" говорят представители на двете позиции. 

Йонко Иванов е председател на Съюза на преподавателите по автомотоподготовка. Той е един от най-яростните противници на промените и опитен инструктор на поколения шофьори.

Иванов е на мнение, че нововъденията ще пречат на ежедневната работа. Той смята, че никой няма право да влиза в личното пространство на служителите и затова не е съгласен с поставянето на GPS тракери. „Държавата не ми е работодател, за да ме следи по този начин. А това е следене“, казва той.

Протест и контрапротест заради новите правила за шофьорските курсове

Красимир Георгиев е председател на Асоциацията за квалификация на автомобилистите в България. Той е на мнение, че моралът на на теория е един, но на практика - друг. Затова според него, вместо доверие, е необходим контрол. Той заяви, че при четири пъти явяване на изпит за шофьорска книжка, означава, че има проблем в обучението. И допълни, че "инструкторите обаче си взимат парите".

Все повече проблеми в бранша стават явни и те не могат да бъдат разрешени от изкуствен интелект. Такива проблеми взимат жертви всеки ден.

Повече по темата гледайте във видеото.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase